Kabuklu Kırmızı Mercimek Unu

  • Görüntüleme
    473

Filizlendirme:

Öncelikle kırmızı mercimekleri yıkıyoruz. Bir gece boyunca suda bekletiyoruz. Baklagilleri, tohumları ve tahılları filizlendirmek için tasarlanmış olan GEO Filizlendirme Aparatlarımıza baklagillerimizi koyuyoruz ve mutfağımızın serin bir noktasında 2 ile 4 gece arası bekletiyoruz. Bekletme sürecinde mercimekleri günde 2-3 sefer sudan geçiriyoruz. Kırmızı mercimekleri 3-4 gece boyunca filizlendirebiliriz.


Kurutma:

Kurutucuya koymadan evvel son bir kez yıkayıp kağıt havlu üzerinde filizlendirdiğiniz kırmızı mercimeklerin kurumasını sağlayın. Kırmızı mercimek için Sedona Kurutucu’nun yapışmaz triflex kağıdının serili olduğu tepsileri kullanın. Filizlendirdiğiniz mercimeklerin üst üste gelmemesine özen göstererek tepsilere yayın ve Raw food kriterlerine göre kurutmak isterseniz 48 derecede 20-28 saat arası kurutun. Filizlendirilmiş mercimekler tamamıyla kurudukları zaman çok sert olacaklar. Tamamıyla kuruyup kurumadığını kuruttuğunuz malzemeyi çiğnemeye çalışarak anlayabilirsiniz.


Un Yapmak İçin:

Kuruduğundan kesinlikle emin olduğunuz filizlendirilmiş mercimeklerinizi Personal Blenderınızın uygun bir haznesine koyun ve un kıvamına gelene kadar çekin. Unlarınızı hava almayan saklama kabında oda sıcaklığında saklayın.

Kullanım Alanları:

Sebze köfteleri, tuzlu krakerler, falafel, humus ve smoothie yaparken filizlendirilmiş bakliyat unlarınızı kullanabilirsiniz.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X